Čaga čaj s mátou 80 g




Detailní popis produktu
Čaga má velmi složité a různorodé chemické složení, proto má široké spektrum užitečných vlastností. Čaga obsahuje polysacharidy, organické kyseliny, vlákninu, lipidy, steroidní a pterinové sloučeniny, mnoho stopových prvků: hliník, vápník, hořčík, sodík, barium, železo, zinek, mangan, měď, vápník, také alkaloidy a kyseliny jako křemičitá, šťavelová, mravenčí, octová, olejová a jiné.
Díky tomuto složení má čaga pozitivní vliv na metabolismus, zlepšuje činnost nervové soustavy a posiluje imunitní systém. Jednou z hlavních prospěšných vlastností čagy je schopnost odstraňovat toxiny z těla.
Nálev z čagy působí na organismus jako biostimulant, urychluje průběh životně důležitých procesů, pomáhá při nespavosti, pomáhá snižovat pocit neustálé únavy a malátnosti.
Máta má uklidňující účinek, zlepšuje metabolické procesy a má antimikrobiální vlastnosti.
Složení: houba čaga, list máty peprné
Způsob přípravy:
Existuje několik různých způsobů přípravy nápojů na bázi čagy. Můžete si vybrat ten, který vám nejvíce vyhovuje:
2–3 polévkové lžíce čajové nápojové směsi zalijte 500 ml horké vody (80–90 °C) a louhujte 10–20 minut. Konzumujte jako běžný čaj.
Směs čajového nápoje se zalije horkou vodou (80–90 °C) v poměru 1:5 a nechá se stát od 1,5 hodiny do jednoho dne. Je pohodlnější použít termosku. Před použitím lze dle chuti zředit vodou. Směs čajového nápoje se zalije vroucí vodou v poměru 1:4, vaří se 15 minut. Před použitím lze dle chuti zředit vodou.
Kontraindikace: individuální nesnášenlivost složek, těhotenství a kojení, kolitida a úplavice, užívání antibiotik, užívání glukózy.
Podmínky skladování: skladujte v suchých, čistých, větraných prostorách bez zápachu při teplotě nepřevyšující 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu maximálně 70 %.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
